A trecut pisica neagră

            A fost odată o pisică neagră care avea ca hobby să taie calea oamenilor. Cei trei pași înapoi denotă respect. Pisica tăia calea doar străinilor, acasă era un îngeraș! Mai spărgea cîte o cană sau o farfurie, dar oamenii ei nu se supărau, pentru că cioburile aduc noroc. Erau evident din Grecia sau aveau o veselă foarte ieftină.

Pisică știa că oamenii sunt caraghioși atunci cînd fac pași înapoi sau își pun salivă în haine, în loc să o împrăștie pe blană. Se distra și mai tare atunci cînd ei uitau să ia anumite lucruri din casă și se întorceau cu diferite grimase, mergînd pe vîrfuri, încercînd să calce exact pe aceiași pași, ca să nu le mergă rău. Oricum nu o să le meargă prea bine, avînd fețe strîmbe și frici de pisici negre.

Mama mea mă certa cînd mîncam pe brațe, pentru că „îmi mîncam mințile”. Nu știu de ce se supăra așa tare, pentru că tot ea îmi spunea că n-am minte nici cît o curcă. Poate o mîncasem cînd eram mai mică. Am avut norocul să nu sparg nici o oglindă în toți acești ani, nu știu cum m-aș fi descurcat cu atîția ani de ghinion, nici găinațul tuturor ciorilor din Copou și al porumbeilor din Piața Unirii nu ar fi reușit să mă scoată din belele.

Tot mama mă vedea tare plăcută ochiului (foarte posibil să ma fi vazut așa datorită asemănarii izbitoare cu ea) și mă suspecta foarte des că am fost deochiată. Leacul preferat de ea nu îl pot spune aici, pentru că ar fi suspectată că a facut parte din secta lui Gregorian Bivolaru. Ironia face ca mama mea să fie selectiv superstițioasă, poate rîde în hohote de superstiții ca marți cu trei ceasuri rele sau că numărul 13 aduce ghinion, dar crede că dacă îmi simt obrajii fierbinți mă vorbește cineva de rău. Din fericire n-am mai fost suspectată de deochi.

Oamenii au un talent special de a găsi explicații lucrurilor mai greu de înțeles. Sau se simt ușurați cînd știu că nu la ei sînt frîiele vieții lor. E mai ușor să crezi că unele decizii greșite au fost luate din cauza unor influiențe externe sau că alți factori pot fi responsabili de gafele sau chiar reușitele tale. Mă opresc aici, pentru că am auzit că dacă lucrezi prea mult joi, vei fi obosit vineri, iar acest lucru îți poate afecta weekendul.

Foto: https://www.goodfreephotos.com/vector-images/black-cat-with-big-head-vector-clipart.png.php

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: